2019. aasta loom on kobras. 
Sellest innustust saades, ehitasid jahimehed möödunud nädalavahetuseks Kõljala külaplatsile uhke kopra koloonia. Mida kõike sinna välja ei pandud. 
Leisi laagriplatsile oli end sisse seadnud terve suur koprapesakond, kes usinalt oma Colgate hambapastaga pestud pikkade hammastega puukoort maiustasid (laagrikujunduse I koht), Aste platsil aga sulistas mõnuga isakobras, kes kaaslast otsis (II koht), Orissaare jahimehed olid aga laagrikujunduseks kaasa võtnud osa Tillunirest (huvitav mis Hanso selle peale kostis) ja propageerisid aktiivselt rohelist mõtteviisi (III koht).
Kes veel aru ei saanud, siis jutt käib Saarte jahimeeste XXIX kokkutulekust, mis seekord toimus 26.-28.juuli Kõljala külamaja platsil.
Osa võttis 18 maakonna jahiseltsi. Neist Kaali ja Pihtla korraldajate raskes ülesandes ja ülejäänud katsusid jõudu erinevates võistlustes ning nautisid toredat seltskonda. 
Kuna kokkutulekud on kogupereüritused, siis et järelkasvul igav ei hakkaks, oli neile pakkuda mitmeid tegevusi: batuudid, ponid, näomaalingud jne. Õhtul aga selgus, et edaspidi peab korraldusmeeskonda kaasama ka mõne noorema spetsialisti, sest ootamtult osutus lastele kõige lemmikumaks platsil võistluste korraldamiseks kasutusel olnud põdraveo kelk, mida lapsed enda järel hiliste õhtutundideni vedasid.
Ürituse avamise märgiks, sai lipp masti tõmmatud reede õhtul. See au kuulus eelmise aasta võitjale – Laimjala Jahiseltsile. 
Saarlasi oli tervitama tulnud Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht Tõnis Korts, vallavanema tervituse luges ette päevajuht Mikk Saarela ja kokkutuleku kuulutas avatuks Saarte Jahimeeste Seltsi juhatuse esimees Mati Tang.
Reedel peeti maha ka esimesed jõukatsumused. Kõieveos oli võitmatu Võhma Jahiseltsi meeskond ja kõige osavam juht on Aste Jahiseltsil. Õhtu lõppes diskoga.
Laupäeval, peale hommikukohvi, taas rinda pistma ja üheskoos lõbusalt aega veetma. 
Selgusid parimad 7 alal. Haavlilaskmises tulid esimeseks Orissaare mehed, koroonas Metsküla, võrkpallis Kärla ja mitmevõistluses Valjala. Laagrikujundusest oli juttu juba eespool. Selgus, et kõige teadjamad jahimehed on Muhus ja peale jahti valmistavad jahisaagi maksast maitsvaima toidu Laugi jahimehed.
Kõikide alade punktid kokku löödud, oligi edetabel paigas ja võis autasusid jagama hakata. 
Esmalt tänasid korraldajad ürituse korraldamisele õla alla pannud sponsoreid: Huntloc, Saare Uluk ja Schotter Küti Kaubad.
Seejärel loositi kõigi platsil viibinud ja loosisedeli täitnud isikute vahel välja Schotter Küti Kaubad poolt välja pandud rajakaamera. Õnnelikuks võitjaks osutus Priit Kuus.
Järgnes alade võitjate autasustamine.
Üldvõidu ja auhinnaks saadud Kamodo grilli viis koju Aste Jahiselts. Palju õnne teile.

Teise koha saavutas Laimjala Jahiselts, auhinnaks neile põdraveo kelk, ja kolmanda Orissaare Jahimeeste Selts, kelle üks jahikoertest saab edaspidi metsas uhkusega kanda Huntloci kaelarihma, teades et iga tema liigutust jälgib 11 valvsat jahimeest.
Suur tänu kõigile võistlejatele, tublid olite!
Et põnevust veelgi rohkem oleks, oli Schotter välja pannud veel teisegi auhinna – jahipüssi, mis loositi välja kõigi võistlejate vahel. Õnnelikuks võitjaks osutus Jüri Aulik. 
Auhinnad jagatud, võis vabamalt võtta ja asuda tantsuplatsile, kus sai jalga keerutada ansambli Positiiv juhtimisel.
Pühapäeva hommikul langetas võitja lipu ja alustati koduteed.

Suured, suured tänud korraldajatele Kaali Jahiselts ja Pihtla Jahiselts. Oli üks tõsiselt tore nädalavahetus. 
Suured tänud ka kõigile kes kokkutulekust osa võtsid ja korraldamisele kaasa aitasid.
Aitäh Kultuuriseltsile Kevade, et oma platsi meile lubasite, aitäh Kõljala tallile, kelle ponidega lapsed sõita said, aitäh Maret Õunpuule, kes aitas välja selgitada kelle juurde me kõik peale jahti maksa sööma koguneme ja aitäh Tagavere Laskurklubile, kes laskevõistluste raja valmis pani.

Kohtumiseni järgmisel kokkutulekul!

Saarte jahimeeste XXIX kokkutuleku võitja on Aste Jahiselts. Palju õnne!
X